Alfa verkoopt 1.770 Giulia’s, in één keer!

Kijk, dat is lekker. Alfa verkoopt 1.700 Giulia’s. Drie keer raden aan wie.

De Alfa Romeo Giulia is het bewijs dat marketing gewoon nodig is, ook bij een uitstekend product. De manier waarop Alfa Romeo zijn comeback forceerde met deze fijne sportsedan is merkwaardig. Want de Giulia rijdt uit de kunst, de motoren zijn puik prijs-technisch is het niet eens zo’n heel verkeerde aanbieding.

Helaas blijven de verkoopcijfers een beetje achter. Sinds de introductie van de 159-opvolger zijn er in Nederland iets meer dan 2.000 van verkocht. Au! Sterker nog, in 2006 (niet eens het beste jaar van de 159) werden daar meer van verkocht in 1 jaar dan van de Giulia over 5 jaar.

Alfa verkoopt 1.770 Giulia’s
Daarom is het goed om te horen dat Alfa Romeo toch eventjes 1.770 Giulia heeft verkocht. Dat meldt Auto Editizione (aanradertje voor de doorgewinterde Alfist en neutrale petrolhead). De nieuwe eigenaar is in alle gevallen de Italiaanse overheid. De 1.770 exemplaren moeten namelijk de vloot van de Carabinieri verversen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *